Regler 100 baby challenge!

Du får bara skapa en sim som är "grundaren" till dina framtida 10 generationer simmar. Du får välja alla grundarens egenskaper och simmen måste vara i den ålder att den kan skaffa barn (Max "vuxen" för kvinnor och "åldring" för män).
Om du flyttar in i Sunset Valley måste du flytta in i  "Sommartuna gård 15" och i Riverview är det "345 Riverblossom Hills Drive" som gäller. De kostar $14.700, alltså har du bara $1,300 kvar att bygga hus för. Det är meningen eftersom man ska börja utan några fördelar. Det är huset alla generationers "aktiva simmar" ska bo och födas i.


Legacy konceptet: Generationer: Grundaren är generation 1. När den förstfödda i generation 10 är född är spelet slut. Under den tiden ska du samla så mycket poäng som möjligt.
Arvinge: Den person som ska vara den "aktiva simmen" och föra släkten vidare i "legacyhuset". Reserv: Ett syskon till arvingen (om den har några) som tar över om något skulle hända arvingen. Dom är berättigade att tjäna legacypoäng till familjen. Om det inte finns någon reserv och arvingen dör är det "game over".


Födslar och åldrande
När simmarna åldras får de nya karaktärsdrag. Får du välja dragen själv tryck då på "random knappen". Du får alltså inte välja själv. Du har 3 knapptryck på dig och gillar du inte det tredje som kommer upp är du tyvärr fast med det.
Generationer: Nästa generation måste alltid födas av någon i hushållet. De som får barnet behöver inte vara gifta eller förlovade. Adopterade är inte "blodsband" och kan därför inte vara den aktiva simmen i nästa generation. En partner som flyttar/gifts in i familjen kan inte börja tjäna poäng till familjen förrän nästa generation är född.


Regler

  1. Inget fusk över huvud taget. Varken modfusk eller pengafusk. Däremot är det okej att försöka få loss simmar som har buggat fast i spelet.
  2. Du får inte stänga av utan att spara.
  3. Livslängden måste vara inställd på det normala.
  4. Legacy familjen måste vara det aktiva hushållet under hela spelets gång.
  5. Du får bara gifta dig med spelets skapade simmar, inga egenskapade.
  6. Ambrosia får inte användas!
  7. Du får bara åldra simmen med tårtan 1 gång. Ut över det måste spelet åldra simmen åt dig.
  8. Du får inte bära på dödsblommor.
  9. Alla simmar utom grundaren får gifta sig med "rika" simmar.

POÄNG

Målet med den här utmaningen är att tjäna in så mycket poäng som möjligt innan generation 10 föds.
Generationer: Du får 1 poäng för "grundaren" och 1 poäng för varje generation fram till 10. Du får inga extra poäng ju fler barn som föds. Du kan alltså tjäna 10 poäng.
Livsönskningar: Du får 1 poäng för varje uppfylld livsönskning. När den specifika önskningen är uppfylld kan ingen annan sim få poäng för just den önskningen. Simmen som klarar livsönskningen måste bo i legacyhuset och finnas i familjeträdet för att man ska få poäng. Det finns 46 unika önskningar, alltså kan du max få 46 poäng (med expansionerna inräknade).
Porträtt: Du får 1 poäng för att måla ett forträtt på en sim i släktträdet. Tavlan måste hänga i legacyhuset till efter den avmålade personens bortgång. Den som målar måste vara minst ungdom och bo på legacytomten.
Legacyhuset: Du får 1 poäng för varje $100,000 som tjänas in på legacytomten. Alltså ihopräknat "möblers värde" och pengarna familjen har "på kontot". Max är $2,000,000 alltså 20 poäng.
Färdigheter: Du får 1 poäng avklarad färdighet, t ex matlagning. Alltså full pott i den färdigheten. Simmen måste bo i legacyhuset.
Jobb: Du får 1 poäng för varje gång en sim som bor i legacyhuset blir befodrad till högsta graden i sitt jobb. Du måste ha jobbat dig upp från lägsta graden av jobbet för att det ska räknas.
Barn: Du får -1 poäng för varje barn som blir tagna av socialen. Blir du av med 2 barn samtidigt innebär det -2 poäng.


SNABB POÄNGLISTA
- 1 p för varje generation. - 1 p för varje uppfylld livsönskning. - 1 p för varje målat familjeporträtt. - 1 p för varje $100,000. - 1 p för varje avklarad färdighet. - 1 p för varje gång en sim blir befodrad till högsta grad på jobbet. - -1p för varje barn som blir taget av socialen.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En blogg om The Sims 3 spelet, spelandet, expansioner m.m

RSS 2.0